Pirovac

Pirovac is een pittoresk plaatsje in Dalmatië. Naast Primošten, Vodice en Murter is Pirovac het belangrijkste toeristische centrum van de rivièra van Šibenik. De baai van Pirovac kent veel prachtige inhammen, kiezelstranden en een sprookjesachtig eilandje, St. Stefan, waar de ruïnes van een oud klooster staan.

De zuidelijke arm van de baai, Makirina, is een natuurlijke badplaats met geneeskrachtige modder die qua samenstelling alle andere bekende locaties van Kroatië overtreft. In de buurt bevinden zich twee nationale parken, Kornati en Krka, en op slechts 5 km afstand bevindt zich het Natuurpark Vransko jezero (het Vrana-meer). Meer hierover vindt u op de Omgevingspagina.

Het dorp in beeld

In de onderstaande drie fragmenten krijgt u een mooie impressie van het dorpje Pirovac.

Bereikbaarheid

Om naar het appartement in Pirovac te reizen, kunt u voor het eerste deel van de reis gebruik maken van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo vliegt RyanAir van Düsseldorf Weeze naar Zadar, EasyJet van Amsterdam naar Split, Transavia van Rotterdam naar Split en EuroWings van Keulen naar Zadar-Split.

Voor de volledigheid vindt u in de onderstaande tabel een overzicht van de afstanden tot belangrijke plaatsen in de omgeving.

Bestemming Afstand
Split Airport 80 km
Zadar Airport 40 km
Split Centrum 100 km
Zadar Centrum 50 km
Vodice 10 km
Šibenik 20 km
Biograd 25 km
Krka watervallen 25 km
Plitvice watervallen 150 km
Kamenjak 10 km